Täljsten & Kakelugnar

Täljstensugnar

Ugnar gjorda helt i täljsten med ett kanal system för röken där man tar till vara på värmen och sedan lagrar den i täljstenen upp till 48 tim. Nuna uuni har en unik vedförbränning i den gyllene elden och en mild värme från mammutti stenen. Man delar in Nunna uunis ugnar i tre värme kategorier.

Värmeklass 1:

Eldstäderna i värmeklass 1 alstrar en nyttig värme på högst 40kWh. Deras mått och värme egenskaper gör dem lämpliga för mindre rum eller som kompletterande värmekälla.

Värmeklass 2:

Eldstäderna i värmeklass 2 alstrar en nyttig värme på över 40-60 kWh. Deras mått och värmeegenskaper gör dem lämpliga för större rum som kompletterande eller till och med enda värmekälla.

Värmeklass 3:

Eldstäderna i värmeklass 3 alstrar nyttig värme på mer än 60kWh. Dom alstrar tillräckligt med värme energi för behovet i ett större hus.

NunnaUuni – behaglig värme varje dag, året runt

NunnaUuni grundades år 1982. De står för värmelagring och vill sprida en behaglig och jämn värme. Kombinationen av mammuttisten, täljstenen i deras produkter, och den ”Gyllene elden”* gör dessa täljstensugnar till en otroligt värmelagrande produkt. En ugn från NunnaUuni eldas upp i ca 2 timmar och har sedan en dygnsvärme som då räcker långt in på nästa dag. Den snabba uppvärmningstiden gör det lätt för dig som kund att njuta av värmen och elden.

NunnaUuni Täljstensugnar

Kakelugnar

En kakelugn är en rejäl värmekälla till din bostad. Den har en hög verkningsgrad och avger värme under flera timmar, och kräver därför färre vedinlägg per dygn. Det är viktigt hur du placerar en kakelugn, centrerat i huset är det bästa läget. Har du en befintlig kakelugn men som behöver restaureras så hjälper vi dig självklart med detta!

Gabriel Kakelugnar

Gabriel Kakelugnar – Härligt värmande tidlöst vackra

I Timmernabben, vid smålandskusten, finns 150-åriga traditioner av att bearbeta lera till vackra föremål. Här har Gabriel Keramik hantverksmässig tillverkning av kakelugnar.
Modeller som lever upp till höga krav på design, verkningsgrad och hänsyn till miljön. Bjud på skön atmosfär med en äkta kakelugn från Gabriel.

Gabriel kakelugnar

Kaufmann keramik + Brunner

Kaufmann keramik har tillverkat kakel och har byggt kakelugnar i 2 generationer. Hela hantverket görs i tyska Rehau vilket borgar för kvalité hela vägen.

Brunner Kaufmann kakelugnar