Gabriel Kakelugnar

Gabriel Kakelugnar

Rektangulära kakelugnar

Förflytta dig i tiden och tänk handmålade tapeter, rustika golv och doften av grillade äpplen. Under senare delen av 1700-talet utvecklades den femkanaliga kakelugnen av arkitekt Carl Johan Cronstedt och general Fabian Wrede. Då var det få förunnat men idag har alla råd att njuta av kakelugnens sköna värme och härliga braskänsla. Gabriels klassiska modeller har drag av äldre kakelugnars formspråk samtidigt som de möter nutidens krav på form och funktion.

Runda kakelugnar

Duka upp till fest och låt kakelugnens flammande eld bidra till trevlig stämning. Gabriels klassiska modeller har stort urval av stilfulla kronor och dekorer. Kronorna inspireras av gods och vackra våningar medan dekorerna ofta innehåller naturens vackra element. Lägg in några vedträd, tänd brasan och njut av eldens flammande sken.

Kakelugn med form för moderna hem

När kalla vindar viner utomhus skänker kakelugnen behaglig värme medan du njuter av en god bok i favoritfåtöljen. Gabriels serie STUDIO har en form som, tillsammans med välavstämda glasyrer och dekorband, gör den till ett populärt alternativ i nybyggda villor. Vår nya rektangulära AVANTI har en tuff design med kakelugnens alla fördelar. Satsa på behaglig värme och få braskänsla och trivsel på köpet.

Så eldar du i din kakelugn