Bengt & Lotta

Bengt & Lotta

Bengt Lindberg & Lotta Glave ett par som håller till i vår huvudstad, Stockholm. Ett par som gemensamt studerat grafisk design och illustration. Det hela började med Bengt järnljusstake i form av en ko. Kon följdes av ett får, en häst och en älg som allt tillverkades i Småland. Älgen påverkade marknaden genom sin slagkraft hos turister, särskilt tyskar. Och den utvecklades till att tryckas på tyger, vävdes på filtar och pappersvaror.
Lotta har inspiration från hennes österrikiska mormor som var illustratör och bokbindare. Hon blev indragen i familjeföretaget och började rita änglar på skoj, som sedan blev bästsäljande ljusstakar, ornament, tyger och smycken. Hon är också den som formger de flesta mönstren i kollektionen. Dessa mönster har visats ha stor uppskattning runt om i världen, inte minst i Japan.
Bröllop, förlovning, födelsedagar… Alla tillfällen till att fira passar Bengt & Lottas produkter. Vi säljer mycket av deras ljusstakar och även deras lampor med vackra utföranden.
Lottas citat: ”Jag gillar saker som är kul, annorlunda och som gör mig glad” är en mening som binder ihop hela Bengt & Lotta-konceptet väldigt bra tycker vi på Mur & kaminkultur.

Mer info: http://www.bengt-lotta.se