Lohberger ZEH

Lohberger ZEH

Lohberger  ZEH – kökspanna med hög effekt

För en kökspanna, där välbehag och glädje står i brännpunkten, behöver man precis som till välsmakande mat riktiga ingredienser och nödvändig fackkunskap. Material som använts framgångsrikt sedan århundranden i kombination med modern teknik, kompetenta människor och gedigen erfarenhet har tillsammans förenats i byggandet av Lohbergers kökspannor.

Samtliga Lohberger kökspannor har alla anslutningar och vattentankar integrerade från fabriken för en enkel och korrekt installation.

Garanti för enkelt underhåll.

Ett dagsbehov av bränsle kan lagras i den väl tilltagna och lättgående vedlådan. Brännkammaren är avsedd för ved upp till 36 cm längd. Rostret kan skakas uppifrån utan att man behöver öppna eldstadsluckan. Därmed försvinner risken att glöd och aska ska falla ut. ZEH är utrustade med variabelt roster som innebär att du kan elda ca 2 kg ved per timme t ex på sommaren och upp till 6 kg ved per timme på vintern när du behöver mer effekt. Rostrets höjd regleras enkelt med tillhörande verktyg utifrån och kan också regleras under eldning om nödvändigt. Reglering av ugnstemperaturen görs med luftspjället på framsidan.

Asklådan kan lätt dras ut vid tömning – en automatisk glödfångare förhindrar att glöd eller aska faller ut. Ramen runt hällen är av rostfritt stål, hällen av planslipat specialstål eller glaskeramik. Alla andra utvändiga delar och även ugnen är emaljerade i två skikt. På så sätt får man en porfri, värmebeständig yta som är enkel att hålla ren

Teknisk data LHS 75.4 N-Z:

Bredd: 550mm
Höjd: 850mm
Djup: 600mm
Nominell effekt – vedeldat: 16-18kW
Vattenmantel: 14kW
Vikt: 215kg