Lohberger LHS

Lohberger LHS

Lohberger LHS – enklare vattenmantlade pannor

För en kökspanna, där välbehag och glädje står i brännpunkten, behöver man precis som till välsmakande mat riktiga ingredienser och nödvändig fackkunskap. Material som använts framgångsrikt sedan århundraden i kombination med modern teknik, kompetenta människor och gedigen erfarenhet har tillsammans förenats i byggandet av Lohbergers spisar.
Ett dagsbehov av bränsle kan lagras i den väl tilltagna och lättgående vedlådan. Brännkammaren är avsedd för ved upp till 36 cm längd. Rostret kan skakas uppifrån utan att man behöver öppna eldstadsluckan. Därmed försvinner risken att glöd och aska ska falla ut. Startspjället sitter lätt åtkomligt från utsidan och spisen blir enkel att hantera.
Asklådan kan lätt dras ut vid tömning – en automatisk glödfångare förhindrar att glöd eller aska faller ut. Ramen runt hällen är av rostfritt stål, hällen av planslipat specialstål eller glaskeramik. Alla andra utvändiga delar och även ugnen är emaljerade i två skikt. På så sätt får man en porfri, värmebeständig yta som är enkel att hålla ren.

Teknisk data LHS 75.4 N-Z:

Nominell effekt: 7,5kW
Bredd: 750
Höjd: 850
Djup: 650
Vikt: 190kg