Rökgasfläktar

[spb_row parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”first”]

Njut av brasan

En eldstad är underbart att ha när det är lite kyligt ute, men är det enkelt att tända brasan? Utan att det kommer in en massa rök och aska i bostaden? Detta orsakas ofta av dåligt drag i skorstenen.

Exodraft’s rökgasfläktar säkerställer att det alltid är rätt undertryck i skorstenen, bidrar även till en bättre bränsleekonomi.
Rökgasfläkten är en eldriven fläkt som monteras på skorstenstoppen den drar ut rök, sot och partiklar och lämnar värmen kvar i bostaden.

En rökgasfläkt förhindrar
• Dålig förbränning
• Upptändningsbesvär
• Sotade glas i kaminen
• Oekonomisk förbränning
• Kondens
• Inrökning i rummet
• Bättre inomhus klimat

Till ett rökgassystem behöver du
• exodraft’s rökgasfläkt
• exodraft’s styrning
• en arbetsbrytare
• motfläns om rökgasfläkten ska monteras på stålskorsten

 

[/spb_text_block] [spb_single_image image=”13266″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”no” link_target=”_self” width=”1/2″ el_position=”last”] [/spb_row] [spb_row parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block title=”Produkterna” pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”first”]

Rökgasfläkten monteras på toppen av skorstenen, detta med de fyra vinkelbenen(standard tillbehör) som skruvas fast i underkant på rökgasfläkten, dessa vinkelben kommer sedan att sticka ner i kanalen och håller rökgasfläkten på plats.Alternativ så kan en motfläns (tillval) användas om rökgasfläkten ska monteras på en stålskorsten.exodraft’s rökgasfläktar är lätta att fälla upp för sotning/rengöring.

RS

RS rökgasfläkt med horisontellt utblås tåler en rökgastemperatur på upp till 250 °C kontinuerligt. Rökgasfläkten är tillverkad i gjuten aluminium och lackerad i en värmetålig hammarlack. Rökgasfläkten är korrosionsbeständig. Motorn är en temperatur beständig sluten asynkronmotor med engångssmorda lager som säkrar en lång livslängd, högverkningsgrad, låg energiförbrukning och låg ljudnivå. RS rökgasfläkten levereras med en fyrkantig (standard) eller en åttkantig bottenplatta.

RSV

RSV rökgasfläkt med vertikalt utblås tåler en rökgastemperatur på upp till 250 °C kontinuerligt. Rökgasfläkten är tillverkad i gjuten aluminium och lackerad i en värmetålig hammarlack. Rökgasfläkten är korrosionsbeständig. Motorn är en temperatur beständig sluten asynkronmotor med engångssmorda lager som säkrar en lång livslängd, högverkningsgrad, låg energiförbrukning och låg ljudnivå.

[/spb_text_block] [spb_single_image image=”13268″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”no” link_target=”_self” width=”1/4″] [spb_single_image image=”13268″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”no” link_target=”_self” width=”1/4″ el_position=”last”] [/spb_row] [spb_row parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block title=”Styrning” pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”first”]

Manuell/automatisk styrning

EFC18 är en manuell/automatisk styrning med en temperaturgivare som reglerar exodraft’s rökgasfläkt.
Rökgasfläkten ställs in till att starta automatiskt vid en bestämd temperatur. När skorstenstemperaturen understiger det inställda värdet så körs rökgasfläkten på en eftergångstid på 45 minuter för att säkerställa att det inte kommer in rök i fastigheten. Vid uppstart går fläkten alltid på max hastighet i 7 minuter för att sedan återgå till den senast inställda hastigheten. Om det ska fyllas på bränsle under eldningen så kan hastigheten ökas under 3minuter för att sedan återgå till senaste inställda hastigheten. Detta underlättar upptändningen av det nya bränslet.

[/spb_text_block] [spb_text_block title=”Styrning” pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”last”]

Manuella styrningar

EFC16 och EFC35 är båda manuella styrningar (1 x 230 V) som reglera hastigheten steglöst på exodraft rökgasfläktar t.ex. till öppna spisar, braskaminer och fastbränslepannor.

[/spb_text_block] [/spb_row] [spb_row parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”first”]

Trådlös styrning

exodraft EW41 är en trådlösstyrning som du själv kan installera. Denna styrning ger tillsammans med temperaturgivaren flera möjligheter som t.ex. Automatisk start och stopp utifrån temperaturen i skorstenen, alarm vid för hög rökgastemperatur och signal när det är dags att lägga in mera ved. Räckvidden på den trådlösa styrningen är begränsad av fysiska orsaker, vid signal problem kan systemet kompletteras med en ”repeater” signalförstärkare.

[/spb_text_block] [spb_single_image image=”13271″ image_size=”full” frame=”glowframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”yes” link_target=”_self” width=”1/2″ el_position=”last”] [/spb_row]