Renovering skorsten

[spb_row parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[/spb_text_block] [/spb_row] [spb_row parallax_video_height=”video-height” parallax_video_overlay=”none” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ row_overlay_opacity=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”first”]

Bygger du ditt drömhus eller renoverar du en gammal pärla?

Skorstenar finns i många varianter. Vi kan erbjuda Dig som kund det Du söker.

Du står inför ett husbygge eller en renovering, kanske är Du redan i full gång. En värmepanna eller en eldstad vill Du förstås ha, men vilken typ av skorsten är den rätta för just Dig?

Vi hjälper dig hitta skorsten som Du söker och behöver.

Renovering av skorsten är:

  • Smidigt
  • Säkert
  • Kostnadseffektivt
[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”last”]

”Gammal Kärlek rostar inte”

Precis som allt annat blir en skorsten gammal med tiden. Då kan det vara värt att se över den. Kanske tycker du om din eldstad och inte vill byta ut den mot en ny. Ett smart sätt är att renovera den. Det tryggar din familjs säkerhet på ett smidigt sätt.

”Det är insidan som räknas”

Att renovera din skorsten genom att täta skorstenens insida är både säkert och kostnadseffektivt samtidigt som det gör din skorsten både gas- och röktät. Den släta ytan ger även bättre drag och förhindrar sotavlagringar.
Har du en murad skorsten som behöver renoveras kan du även montera våra insatsrör på insidan av din skorsten. De är tillverkade av rostfritt stål för att klara av hög värme och undvika att gas och rök kommer in i ditt hem. Insatsrören har en slät insida som motverkar sotavlagringar och som ger bättre drag. De är också böjbara för att passa perfekt i din skorsten.

[/spb_text_block] [blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Renoveringsmetoder

[/spb_text_block] [spb_text_block title=”Flexibla rör” pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”first”]

Schiedel Screwflex är ett flexibelt insatsrör avsett för reparationer av befintliga skorstenar, där t ex skorstensväggen ej är helt intakt och för att förhindra kondens vid flytande bränsle, samt som kondensskydd vid gasformigt bränsle. Schiedel Screwflex kan också användas som anslutningsrör mellan kassett/insats och befintlig skorsten, som avgaskanal, samt kanal i ventilationsanläggningar eller imkanaler.

Schiedel Screwflex rekommenderas till alla typ av bränslen såsom olja, gas, ved, flis, pellets mm. Schiedel Screwflex rekommenderas att användas endast vid torra rökgaser (ej lämplig vid kondenserande drift).

[icon image=”ss-pdf” character=”” size=”small” cont=”no” float=”left” color=”accent”] Schiedel Produktbroschyr

[/spb_text_block] [spb_text_block title=”Schiedel keramiska bruk” pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/2″ el_position=”last”]

Det här är en säker renoveringsmetod som innebär att du till låg kostnad tätar skorstenen med ett keramiskt material. Metoden bibehåller storleken på rökkanalen samtidigt som det ger en skyddande och slät hinna på insidan. Detta gör din skorsten gas- och röktät. Den släta ytan ger bättre drag och förhindrar att smuts och sotavlagringar sitter kvar, vilket i sin tur skapar högre förbränning och en säkrare funktion.

Denna renoveringsmetod lämpar sig bäst för tätning av kanaler till vedpannor, kaminer och öppna spisar, men även kakelugnar kan tätas på det här sättet utan att de behöver monteras ner.

Har du gamla rökkanaler som du istället vill använda som ventilationskanaler, eller gamla murade ventilationskanaler är keramiska bruk en både kostnads- och arbetsbesparande metod. Du slipper nya skrymmande ventilationstrummor och bjälklags- och takgenomgångar. Bättre drag får du också här.

[/spb_text_block] [/spb_row]