Håll din webergrill ren och tänd den lätt!

Håll din webergrill ren och tänd den lätt!

Sommaren är här och med det rullar man ut grillar i olika modeller – från Weber så klart!

Här kommer lite tips och produkter hur du håller din grill ren och en genomgång på Weber Grillstarter som ger en bra upptändning och jämn värme på kolen.

  1. Rengöring galler – Införskaffa en bra grillborste/grillborstar. Weber har många olika modeller på borstar som passar att göra rent brännare på grillen och grillgallret. Värm upp din grill ordentligt och borsta sedan rent gallret med borsten. Om det sitter matrester kvar på gallret som är svåra att få bort, kan du använda dig utav Weber® Grillrengöring för Grillgaller. Som löser upp matresterna och du endast borstar av gallret sen och sköljer i varmt vatten. Efteråt kan du spraya gallret med Weber® Grate protector – en olja som skyddar gallret och håller sig fräscht till nästa gång.
  2. Skrapa baljan – Töm ur den kalla baljan på alla lösa produkter och använd en grillborste på emaljen – den repar inte! Skölj eventuellt med vatten men använd inget diskmedel. Passa på att byta dropplådan!
  3. Asklådan – Töm ur asklådan och borsta rent den invändigt.
  4. Lock och utsida – Torka av locket med en våt disktrasa med lite diskmedel. Tuffare fläckar kan du ta bort med Grillrengöring Weber® för grillens utsida – sprayas på en kall grill på grillens emaljerade ytor och torkas sen med en våt trasa. Insidan på locket behöver du inte torka av, det tunna lagret av fett som ligger ger grillningen en bra förbränning. Har du en rostfri grill? Då kan du använda dig av denna: Weber® rengöring till rostfria ytor.
  5. Byt ut – Går inte dina handtag eller andra delar att göra rent? Kontakta oss så beställer vi hem den reservdel du behöver. Alla delar går att få tag på. Ha med din beteckning eller bild på din grill så hjälper vi dig!
  6. Kasta –  Kolbriketter som inte legat torrt ger en dålig förbränning.

Upptändning då?

Här nedan följer en film (från Weber Danmark) på hur man använder grillstarter från Weber. Få fin och jämna grader på kolen och då jämn och fin yta på ditt kött!