Weber Grillrecept – Enkel Hamburgare Nivå Lätt

Weber Grillrecept – Enkel Hamburgare Nivå Lätt

Enkel grillad Hamburgare – Nivå Lätt

INGREDIENSER

habburgare

  • 600 g nötfärs
  •  salt & peppar
  • 1 roman salladshuvud
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 4 skivor cheddarost
  • 4 hamburgerbröd

DRESSING

  • 2½ dl äkta majonnäs
  • 3 msk klassisk BBQ-sås

I KÖKET

1. Dela upp nötköttet i fyra portioner och forma det till lika stora biffar.
Använd gärna en burgarpressare, som skapar en liten fördjupning på
ovansidan av biffarna. Du kan också använda botten av ett glas till att skapa
fördjupningen mitt på biffarna. Det här gör att biffarna håller sig platta
under tillagningen. Krydda biffarna med salt och peppar.

2. Skölj sallatshuvudet och riv bladen i mindre bitar om du vill. Skölj gurka
och tomater. Skala löken. Skär gurka, tomater och lök i skivor.

3. Blanda ingredienserna till hamburgerdressingen.

VID GRILLEN

1. Förbered grillen för 50/50-grillmetoden. På en brikettgrill ska
du använda en skorstenständare som är nästan fylld med färdiga briketter.

2. När 15 minuter återstår av tillagningstiden grillar du biffarna. Lägg på
dem över direkt värme och grilla dem på ett inoljat grillgaller i 4-7 minuter
på varje sida efter smak. Kom ihåg att lägga locket på grillen.

3. Dela på hamburgerbröden och rosta dem på båda sidor över direkt värme.
Lägg en skiva ost på varje biff och låt den smälta något. Sätt ihop hamburgarna
med sallad, gurka, tomat och lök som du själv föredrar dem och servera med
varma pommes frites.

recept från webergrill.se

Inredningsmässigt gillar jag blandningen mellan gammalt och nytt. Blandar gärna olika stilar! Älskar loppisfynd! Eldstad hemma: Contura 790K

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>