Grillar från Weber nu hos Mur & Kaminkultur

Grillar från Weber nu hos Mur & Kaminkultur

Grillar från Weber som imponerar!

Våren och sommaren 2015 kör vi igång med att ta in etablerade och populära grillar och tillbehör från Weber.

Webers historia går tillbaka i tiden till 1952 och till grillmatens hemland USA. George Stephen var en arbetande man på en fabrik som tillverkade havsbojar. Han var en grillentusiast och som en dag hade fått nog av de bångstyriga flammorna från den det delade oljefatet han hade hemma. En arbetsdag fick han idén att dela på en havsboj och vips! Så hade han fått en grill med lock, vilket inte många i hans närhet drog på smilbanden åt. – Man kunde väl inte grilla med lock?! Sagt och gjort. Han bjöd in grannar och vänner för en grillkväll och lika snabbt som de hade tvekat hade han nu börjat fått förfrågan på att tillverka flera ”grillar”.

1991 var det dags för Weber att inta Norden. Med ett bredare sortiment – gasolgrillar och elgrillar hade också etablerat sig i Weber-familjen.

Så vad ska jag som kund välja för grill?

Weber erbjuder brikettgrillar, gasolgrillar och elgrillar.

Brikettgrill – en klassiker

Vår tids moderna eldstad. Den kräver att du har tid och lust för att hantera grillen och elden. Därför använder de flesta en brikettgrill till helgens grillkvällar. Det blir en hel grillupplevelse från när du tänder briketterna till när du lägger på locket. Brikettgrillar finns i både små, bärbara modeller och större lyxvarianter.
Vill du läsa mer om Webers brikettgrillar? Klicka här!

Gasolgrill – snabb & funktionell

En gasolgrill passar till dig som vill enkelt grilla till vardags (och helg). Eftersom dem blir fortare varm inuti än en ugn och samtidigt erbjuder många funktioner. Så som rotisserier i många modeller och de är dessutom utrustade med det patentskyddade Flavorizer Bars som fångar upp vätskan från marinad och kött och låter det ånga upp i grillens lock för att sedan vändas ner mot köttet igen.
Vill du läsa mer om Webers gasolgrillar? Klicka här!

Elgrill – mångsidig & enkel

När man helt enkelt inte har någon annan möjlighet att använda sig utav en grill utöver elgrill. I tätbebyggda områden så är öppen eld förbjuden och just då är elgriller perfekt. Men ändock lika kompetent som de andra grilltyperna. Det enda du behöver är ett eluttag. Webers elgrillar ingår i Weber Q-serien som också innehåller gasolgrillar. Q-serien för även med sig design, snabbhet och mobilitet. En för del för dig som är på språng eller vill ta med grillen i husvagnen eller till picknicken.
Vill du läsa mer om Webers elgrillar? Klicka här!

Utöver fina grillar erbjuder vi också alla tillbehör du kan tänka dig till alla grillsituationer. Klicka här för att komma direkt till Webers alla tillbehör.

Många kaminer är utrustade med GBS – Gourmet BBQ System, läs mer om det här!

Grill on – 2015 Magazine by Weber

US_EMEA_Grill-On-Magazine-banner-North_contentpage_732x300

Här kan du läsa Webers magasin direkt online! Fylld med fantastiska grilltips, recept och självklart deras tjusiga grillar och tillbehör.

Service

Behöver du en reservdel till din nuvarande grill eller annan info kan vi även hjälpa dig som kund med detta! Många produkter har 10 års garantiprogram. Välkommen in till oss för att grillinspireras på Åsgatan 68 i Hedemora.