Contura har uppdaterat sin 600

Contura har uppdaterat sin 600

Populära braskaminen Contura 600 blir större och stiligare och byter samtidigt namn till Contura 600-style. Förutom att få mer style med nya omramningar, luckor och färger förbättras också en rad funtioner:automatisk start, boost-funktion, tyst asklåda och inte minst förbättrad förbränningsteknik.

Contura 600 Style med ny design, nya funktioner och bättre effekt

Populära Contura 600 blir nu Style och får den nya design på luckor och reglage som tagits fram i det framgångsrika konceptet. Men Contura 600-serien innehåller långt fler nyheter än så – design och funktion är förbättrad från insidan och ut in i minsta detalj. Med snygga och praktiska tillbehör blir din Contura 600 Style precis som du vill ha den.

slide-contura-610-style-900x500 slide-contura-620t-style-900x500 slide-contura-690ga-style-900x500

 

Kaminer med nya egenskaper och funktioner

Automatisk start, boost-funktion och tyst asklåda är nyheter vi är säkra på att du kommer att uppskatta, liksom en innovativt utformad brännkammare som ytterligare höjer effekten. Eller enkelt uttryckt: du får ut mer värme av veden. Dessutom kan du välja bland tre olika storlekar, tre färger samt omramningar i artstone eller täljsten.

ASF Automatic Start Function
Är en sinnrik funktion som automatisk reglerar upptändningsluften genom rostret. Det innebär att luckan kan stängas samtidigt som upptändningsbrasan tänds och kaminen blir därmed helt oberoende av rumsluften. Visst är det tryggt att inte behöva lämna kaminen med öppen lucka under upptändning. Också perfekt i moderna hus med undertryck. Funktionen är unik för Contura och patentsökt.

RBF Refuelling Boost Function
Med boost-funktionen kan du ”rädda” en glöd som slocknat nästan helt. Du öppnar bara vänster handtag, nytt syre kommer in underifrån som sätter fart på glöden så att du kan antända ny ved. Efter en kort stund kan du åter njuta av skön eld och värme.

SSA Silent Sliding Ashtray
Skönhet i minsta detalj säger vi – och menar det. Contura 600 Style har utformat en ny asklåda som tack vare design och dämpningsfunktion glider tyst och mjukt vid tömningen.